Notícies

 • Informació obres recents 17-01-2023

  A les acaballes de 2022 va finalitzar l´obra " Projecte d´arranjament i millora del camí de Santa Càndia". L´import de l´actuació va ser de 36.263,70€, l´empresa adjudicatària va ser Pabasa Euroasfalt,S.A. Finançada per la Diputació en el marc del programa sectorial per la millora de camins municipals 2022-2023, en el marc del Pla de concertació de la xarxa de governs locals 2020-2023. L´import de la ajut va ser de 34.978,12€.

  També es substitueix tot l´enllumenat per llums led, als nuclis d´Escudines i Can Bou, una millora que permetrà l´estalvi energètic. Queda pendent el canvi a la resta de nuclis i masies que es realitzarà en breu. L´import subvencionat és de 10.564,19€, la factura ha ascendit a 18.121,90€, la diferencia de 7.557,71€ correspon a l´import subvencionat pel "Programa específic de resiliència local".

   

 • Actes per la Marató 2023 Actes per la Marató 20-12-2022

  El passat dissabte dia 17 de desembre va tenir lloc la tradicional Missa de Nadal a l´Església de Santa Càndia, seguidament el quintet Tempora va oferir un concert de música clàssica i posterior berenar per als assistents. Es varen poder fer donatius per la Marató. I el diumenge Orpí va col.laborar en la caminada solidària organitzada per l´AMPA de l´Escola Serra de Coll-Bàs, amb recorregut de 5 i 10km, amb col.laboració íntegra de 6€ també per la Marató d´enguany.

 • Activitats nadalenques Activitats de nadal 13-12-2022

  Dissabte 17 de desembre a les 17:00h a l´Església de Santa Càndia es celebrarà la Missa de Nadal. Tot seguit Concert amb el quintet Tempora. I en acabar berenar pels assistents. Amb aportació voluntària per la Marató.

  Diumenge 18 de desembre caminada solidària organitzada per l´AMPA Serra de Coll-Bas. Hi haurà un obsequi per a tothom i coca i xocolata en arribar. Aportació 6€ per la Marató.

  Dimarts 20 de desembre taller de cuina amb receptes nadalenques a la Sala Polivalent de l´Ajuntament de Can Bou, en horari de 16:00h a 18:00h, a càrrec d´Olga Rovira.

 • reunió de seguiment 1ª Reunió de la comissió de seguiment del Pla Estratègic de la Vall de la Riera de Carme 06-12-2022

  El passat 26 de novembre va tenir lloc la primera reunió de la comissió de seguiment del Pla estratègic de la Vall de la Riera de Carme. La trobada va ser a la sala polivalent de l´Ajuntament d´Orpí.. L´ordre del dia va englobar la presentació dels membres de la comissió, la revisió del projectes prioritzats i l´organització de la comissió així com la temporització de les reunions. Primer de tot es va fer un recordatori dels projectes prioritzats a la jornada de tancament del PEVrC. Els membres de la comissió es varen definir en els diferents grups de treball:

  Gestió forestal, recursos naturals i medi ambient.

  Energia.

  Arrelament d´infants i joves.

  Cada grup de treball tindrà autonomia per reunir-se i avançar feina, i s´adjuntaran les informacions d´interès general al mail habilitat per tal que tots els membres de la comissió hi tinguin accés i estiguin assabentats. Per finalitzar s´acorda la propera reunió de seguiment després de les vacances de nadal.

   

 • Orpí ha acollit una jornada sobre la pastura en àrees estratègiques 06-12-2022

  El passat cap de setmana Orpí va acollir una jornada sobre pastura en àrees estratègiques per a la prevenció d´incendis forestals.La jornada es va celebrar a Can Morei, organitzada pel departament d´acció climàtica alimentació i agenda rural. Durant el matí es va presentar el projecte ramats de foc i es va poder visitar el terreny on s´han fer accions d´espessada i cremes preescrites, una part dels quals es mantenen amb el pasturatge del bestiar. Podeu seguir-ho a www.youtube.com https://youtu.be/PJYC5orK5r8

 • 1ª trobada comissió de seguiment RECORDATORI 1º TROBADA COMISSIÓ DE SEGUIMENT 23-11-2022

  Es posarà en marxa la Comissió de Seguiment per tal de començar a treballar en els projectes que van sortir prioritzats a l´acte de presentació final del Pla. Es fixarà un calendari de reunions de la comissió i es distribuiran tasques i responsabilitats entre els membres de la comissió. Veïns i veïnes de Carme, D´Orpí i Santa Maria de Miralles que vulguin formar part de la comissió de seguiment.

  Dissabte 26 de novembre 18h 19:30h Orpi ( Sala Polivalent de l´Ajuntament)

  CONFIRMA LA TEVA ASSISTÈNCIA ENCARA HI ETS A TEMPS!!

  Via whatsapp : 621246592

  Correu electrònic : pladelavall@ gmail.com

 • Xerrada Xerrada "Salut emocional i qualitat de vida" 16-11-2022

  El passat 3 de novembre va tenir lloc una xerrada sobre salut emocioanl i qualitat de vida a la sala polivalent de l´Ajuntament d´Orpí, a càrrec de la psicòloga geriatra del Consell COmarcal de l´Anoia, Glòria Fité.

 • Formació ocupacional Formació ocupacional 18-10-2022

  Formació ocupacional adreçada especialment als joves per intentar motivar-los i apropant-los al món agrari des de la seva vessant mes tecnològica a l´Anoia.

  Acció enfocada especialment a joves.  

  Durada: 35 hores.  

  Potenciar el coneixement de noves alternatives de feines en la part primària de la cadena de valor i potenciar la motivació dels joves en treballar en el sector.  

  Temari:  

  • Desenvolupament de les competències digitals.  
  • Tallers informatius sobre noves tecnologies que es poden aplicar en el sector agrari.  

  Lloc: Online amb plataforma de videoconferència per les competències digitals i els tallers pendent de definir.  

  Calendari: competències digitals: 24 al 28 d’octubre de 15.30 a 19.30.  

  Tallers sobre tecnologia en el sector agrari: 10, 24 de novembre, 15 desembre, 19 de gener i 2 de febrer. 

  Places: 15 places.  

   

  Per a fer la preinscripció, cal omplir el següent formulari de la web: https://elfuturestaalaterra.anoia.cat/ocupacio/

   

 • Continuïtat projecte Anoia Vellesa activa 18-10-2022

  El passat mes de setembre es va reprendre el Projecte Anoia Vellesa Activa que va posar en marxa el Consell Comarcal de l´Anoia ara fa una any, amb el suport de Diputació de Barcelona i els Ajuntaments adherits. El projecte compta amb una dinamitzadora que dóna cobertura al nostre municipi tots els dijous a la tarda a la sala polivalent de l´Ajuntament d´Orpí, per a persones majors de 65 anys. Es realitzen activitats lúdiques, d´oci i formatives.

 • Gimnàstica de manteniment 18-10-2022

  Un setembre més tornen les classes de gimnàstica de manteniment que es realitzen tots els dimecres de 19:30h - 20:30h. Aprofitant el bon temps a part d´utilitzar la sala polivalent també es fan a la Plaça Sant Jordi. Les classes son impartides per la Fanny. Ja aquest mes de setembre es disposa d´ un nou equip de música que ja es va estrenar en la festa infantil de la Festa Major, i que ha estat adquirit gràcies a una subvenció de Diputació de Barcelona que també permetrà renovar material vari per realitzar aquesta activitat.

 • Talls a la C-5 18-10-2022

  Els dies 19,20, 26 i 27 d´octubre no es podrà circular per la C-15 de 9:30h a 19:00h, en cap dels dos sentits. Es tallarà la circulació a la C-15 entre Vallbona d´Anoia i l´enllaç a la A2.

  Això vol dir que aquests 4 dies només es podrà anar en direcció a Igualada per la C-244 ( carretera vella) i en direcció Vilafranca també per la mateixa via. 

 • Festa Major d´Orpí 2022 Festa Major d´Orpí 2022 04-10-2022

  El bon temps va acompanyar la Festa Major d´Orpí d´enguany, que es va celebrar els dies 29 i 30 de setembre, i 1 i 2 d´octubre. La gent tenia ganes de sortir al carrer, col.laborar i participar d´una festa amb total normalitat.Els actes varen començar amb el concurs de truites del dijous al vespre, un acte ja arrelat que va comptar amb vint-i-dues truites inscrites a concurs. El divendres a les 21:00h els Orpí Brothers van ser els encarregats de fer el pregó i donar pas al sopar de brasa, a càrrec del Fornet Vermell, amb karaoke després del sopar. El dissabte els més matiners van anar a caminar en una ruta circular amb sortida i arribada a Can Bou, on van esmorzar en arribar. A les 17:00h els més petits van gaudir de jocs tradicionals, amb la col.laboració de la gent gran del municipi. Després d´ un bon berenar amb coca i xocolata, petits i grans van poder gaudir amb el grup d´animació Ambauka. Al vespre es va poder sopar a la carpa habilitada a la plaça Sant Jordi i passar una bona estona amb l´espectable musical de Impro Show. Ja en el darrer día de la festa, a les 12:30h va tenir lloc la Missa de Festa Major a l´Església de Sant Miquel, oficiada per mossèn Pep i amb els cants dels Amics de la Parròquia de Carme. A la sortida i amb el bon temps la gent va poder gaudir del Vermut musical amb Núria Admetller. Per dinar el Fornet Vermell va elaborar un exquisit dinar de Festa Major a l´esplanada dels Ametllers de Santa Càndia i el concert de fi de festa dins del nucli va ser a càrrec del grup Les Pastes de la Iaia, amb cançons del seu disc” Culpes acceptades”.

 • Personal administratiu 04-10-2022

  Aquesta setmana s´ha incorporat una noia amb funcions administratives a l´Ajuntament d´Orpí, gràcies a un Pla d´Ocupació. Realitzarà vàries tasques en horari de dilluns a divendres de 8h a 15h, i el dijous de 11h a 14h i de 15h a 19h. Amb aquesta ampliació d´horari es podrà donar millor atenció al públic i agilitzar les feines diàries.

 • Presentació diagnosi Presentació diagnosi del Pla estratègic de la Vall de la riera de Carme 03-10-2022

  El passat dissabte 24 de setembre, al Casal de Carme, es va presentar la diagnosi del Pla estratègic de la Vall de la riera de Carme que van iniciar, ara fa gairebé una any i amb l´acompanyament tècnic de la cooperativa Raiels, els municipis de Santa Maria de Miralles, Orpí i Carme, amb l´objectiu de cercar estratègies compartides, optimitzar recursos i dinamitzar les potencialitats d´aquest territori durant els propers 10 anys. Després de donar a conèixer el llistat de les propostes sortides a partir dels tallers realitzats, es va procedir a escollir aquelles accions prioritàries. En aquest sentit, entre els dotze projectes definits, els més votats van ser: la gestió forestal, recursos naturals i medi ambient, les iniciatives sobre energia i l´arrelament d´infants i joves al territori. Posteriorment, es va contituir una comissió de seguiment formada per la ciutadania, tècnics i els ajuntaments dels municipis, amb la missió de gestionar les accions. També es va donar a conèixer una de les primeres accions compartides entre els tres municipis. El projecte Veus, una recuperació de la memòria històrica de les persones grans a través de la configuració d´uns itineraris sonors. La trobada va finalitzar amb un tast de coques de la comarca.

 • Acte d´hereu i pubilla 2022 Acte hereu i pubilla 2022 26-09-2022

  El passat dia 25 de setembre en el marc de Firanoia va tenir lloc el tradicional acte d´hereu i pubilla. Els representants d´Orpí en aquesta edició varen ser el Jan Palet Valls i la Itzel Borràs Esquer.

  L´acte va començar amb l´arribada a l´Ajuntament d´Igualada de les parelles representants de cada municipi on se ´ls hi va oferir un petit esmorzar. Després de les pertinents fotografies es va donar inici a la cercavila amb un recorregut per diferents carrers de la ciutat.

 • Festa Major Orpí 2022 Festa Major Orpí 2022 26-09-2022

  Ja queda poc per l´inici de la  Festa Major d´Orpí que començarà aquest dijous dia 29 de setembre. En l´arxiu adjunt podeu trobar tota la programació. Us animem a gaudir  dels actes programats  i si voleu també podeu col.laborar.

 • Acte de presentació Acte de presentació final del Pla estratègic de desenvolupament de la vall de la riera de Carme 05-09-2022

  L´objectiu principal de l´acte és presentar els resultats finals del projecte. Tot seguit s´explicaran quines són les línies de treball i els projectes proposats,  entre tots es prioritzaran aquells projectes més necessaris i rellevants per als pobles de la vall, i es constituirà una comissió de Seguiment del Pla estratègic de desenvolupament de la vall de la riera de Carme. Inscripcions fins al 21 de setembre, per whatsapp / telèfon 696103559 ( Núria Alamon) / 669 454561 ( Núria Serena), correu electrònic pladelavall@gmail.com, formulari online: https//ja.cat/XON5L. 

  Lloc: Casal de Carme a les 18:30h.

  Al final de l´acte s´oferirà un petit refrigeri.

  Vine la teva opinió compta!

   

 • Avui s'incorpora i fins el proper mes de setembre un informador a la zona de la riera 13-07-2022

  Avui s'incorpora i fins el proper mes de setembre un informador a la zona de la riera. La seva tasca serà recórrer tota la zona, informar i dissuadir als usuaris de cometre infraccions, portar un registre de vehicles per tal de controlar l'afluència de la gent, i altres tasques.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49