Notícies

 • VI FIRA DE LES BRESQUES VI FIRA DE LES BRESQUES 26/04/2023

  El proper diumenge 30 d´abril tindrà lloc la VI edició de la Fira de les Bresques, al nucli de Santa Càndia.

  Des de les 10h del matí fins a les 14h, es podrà gaudir de diverses activitats en un entorn natural magnífic. Des de tallers d´estampació de bosses, ornitologia, de plantes mel.líferes, ceràmica i construcció de caixes niu. 

  També hi haurà diversos expositors, de productes de formatges, de gelats artesanals, productors de mel i jardineries especialitzades en plantes mel.líferes.

  Cliqueu a sobre la imatge per veure la programació.

  Us hi esperem!

  Sabies que..

  La poli.linització que duu a terme l´abella és importantíssima per a l´equilibri del medi ambient i la natura.

  Les abelles tenen un angle de visió major que l´ésser humà i distingeixen els colors.

  Les abelles també dormen.

  L´olfacte el tenen situat a les seves antenes i gràcies a la seva flexibilitat poden orientar-se i dirigir-se directament al seu objectiu.

  Ajudarem a les abelles si col.loquem en les nostres balconades, terrasses o jardins fonts d´aliment com ; sàlvia, camamilla, espígol, pomeres, farigola, cirerers, peres, malves, roses silvestres, heura...

 • Parada Bibliobús Parada Bibliobús 17/04/2023

  A partir d´aquest dijous 20 d´abril s´oferirà quinzenalment el servei de Bibliobús al municipi, en horari de 17:00h - 18:00h.

   

 • Projecte Veus Projecte Veus 29/03/2023

  Veïnes i veïns d´Orpí, 

  Aquesta tardor els pobles de la Vall de la Riera de Carme participen a Projecte Veus, una iniciativa que recull les vostres veus parlant de les històries i anècdotes de com es vivia al segle XX al nostre territori.

   

 • Retall de la portada Revista Aqüífer nº 2 28/03/2023

  Consulteu la revista Aqüífer

 • 2a edició del RutaTast del Parc Agrari de la Conca d´Odena Arriba la 2a edició del RutaTast del Parc Agrari de la Conca d´Òdena 20/03/2023

  Després de l’èxit de la primera edició, torna el RutaTast del PACO (Parc Agrari de la Conca d’Òdena), que tindrà lloc el diumenge 16 d’abril amb sortida a Santa Càndia (Orpí) i arribada a La Torre de Claramunt. Es tracta d’una caminada gastronòmica de descoberta del territori organitzada pel Parc Agrari de la Conca d’Òdena i amb el suport del Consell Comarcal de l’Anoia.

  El RutaTast consisteix en una caminada de 14 km apta per a totes les edats i inclou 10 parades on els participants podran degustar 13 productes del Parc Agrari de la Conca d'Òdena en format de tapes delicioses, així com vins i cerveses locals. Algunes d'aquestes parades es troben en les mateixes explotacions agràries, i els visitants podran explorar-les si ho desitgen.

   

  La ruta començarà a Santa Càndia -Orpí- i acabarà a La Torre de Claramunt. La sortida es farà en petits grups entre les 8 i les 9:30h, i els participants podran triar l'hora d'inici en el moment de la inscripció a través del web www.parcagrarico.cat. El retorn al punt de partida serà amb un autobús gratuït, que estarà en servei ininterrompudament entre les 13 i les 15.30h. El preu d'inscripció per adults és de 15 euros, i per als nens menors de 10 anys és de 8 euros.

  Els participants tindran l'oportunitat de degustar una àmplia varietat de productes de la zona, com ara els vins, cerveses i altres licors del Celler Mestís, la vedella de l'Albera de Casa Nostra, els ous ecològics d'Ous d'OR-PÍ, la fruita assecada de Cal Pixallits, l'oli d'oliva de La Solana de Coll-Bas, les hamburgueses de l'Estable 4 vents, els vins tranquils i escumosos del Celler Anna Rosell, els productes elaborats amb plantes silvestres del Col·lectiu Eixarcolant, unes torrades de Santa Teresa elaborades amb la llet i els ous de l'Associació Aliment Humà, els formatges de cabra de la Formatgeria Flor d'Ametller, els olis d'oliva aromàtics del molí de Can Gibert, els gelats artesanals d'Ecomercaderet i els vins del Celler Pla de Morei.

  La iniciativa és una gran oportunitat per a descobrir les delícies gastronòmiques del Parc Agrari de la Conca d'Òdena. Les persones interessades poden inscriure’s a través del web www.parcagrarico.cat i reservar la seva plaça per a aquesta passejada única en família o amb amics.

 • SOAF ( Servei d´Orientació i Atenció a famílies) 06/03/2023

   

  Des de la Unitat d’Igualtat i Famílies del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal Anoia, es  presenta el servei SOAF ANOIA (Servei d’Orientació i Atenció a Famílies) que s´està desplegant des del Consell Comarcal de l'Anoia.

  El SOAF ANOIA és un servei públic i gratuït dirigit a totes les famílies de la comarca excepte les residents en municipis majors de 20.000 habitants, ja que aquests compten amb serveis propis.  

  La seva missió és la d’acompanyar a les famílies, al llarg del seu cicle vital, davant les dificultats en què puguin trobar-se amb els seus fills i filles o d’altres membres del sistema familiar. 

  Les famílies poden sol·licitar el servei de manera voluntària a l’adreça electrònica: soaf@anoia.cat, per WhatsApp 627.240.126 o trucant al telèfon del Consell Comarcal Anoia 938051585 (Ext.1).  És indispensable sol·licitar cita prèvia. 

  L’horari del SOAF ANOIA és: dilluns i dimecres (9:00h a 13:00h i de 15:00h a 19:00h) i els divendres ( 8:00h a 15:00h). El servei s’ubica a les instal·lacions del Consell Comarcal Anoia (Plaça Sant Miquel, 5). No obstant, si s’escau, ofereix itinerància pels diferents municipis de la comarca. 

  L’equip està format per una psicòloga (Verònica Amezcua), una orientadora familiar (Judit Mateu) i una coordinadora (Carme Vilarmau). 

  Us facilitem l’enllaç a la web del consell, on podreu trobar més informació: https://www.anoia.cat/departaments/benestar-social/serveis-socials-especialitzats/unitat-digualtat-i-families/acompanyament-families/ 

 • Dijous llarder Dijous llarder 15/02/2023

  Aquest dijous dia 16 de febrer és dijous gras o dijous llarder, i com ja és tradició, a Orpí, ens trobarem per celebrar-ho a la Sala Polivalent. Serà a les 19:00h, cal portar entrepà i l´Ajuntament convida a coca i cava.

 • Informació obres recents 17/01/2023

  A les acaballes de 2022 va finalitzar l´obra " Projecte d´arranjament i millora del camí de Santa Càndia". L´import de l´actuació va ser de 36.263,70€, l´empresa adjudicatària va ser Pabasa Euroasfalt,S.A. Finançada per la Diputació en el marc del programa sectorial per la millora de camins municipals 2022-2023, en el marc del Pla de concertació de la xarxa de governs locals 2020-2023. L´import de la ajut va ser de 34.978,12€.

  També es substitueix tot l´enllumenat per llums led, als nuclis d´Escudines i Can Bou, una millora que permetrà l´estalvi energètic. Queda pendent el canvi a la resta de nuclis i masies que es realitzarà en breu. L´import subvencionat és de 10.564,19€, la factura ha ascendit a 18.121,90€, la diferencia de 7.557,71€ correspon a l´import subvencionat pel "Programa específic de resiliència local".

   

 • Actes per la Marató 2023 Actes per la Marató 20/12/2022

  El passat dissabte dia 17 de desembre va tenir lloc la tradicional Missa de Nadal a l´Església de Santa Càndia, seguidament el quintet Tempora va oferir un concert de música clàssica i posterior berenar per als assistents. Es varen poder fer donatius per la Marató. I el diumenge Orpí va col.laborar en la caminada solidària organitzada per l´AMPA de l´Escola Serra de Coll-Bàs, amb recorregut de 5 i 10km, amb col.laboració íntegra de 6€ també per la Marató d´enguany.

 • Activitats nadalenques Activitats de nadal 13/12/2022

  Dissabte 17 de desembre a les 17:00h a l´Església de Santa Càndia es celebrarà la Missa de Nadal. Tot seguit Concert amb el quintet Tempora. I en acabar berenar pels assistents. Amb aportació voluntària per la Marató.

  Diumenge 18 de desembre caminada solidària organitzada per l´AMPA Serra de Coll-Bas. Hi haurà un obsequi per a tothom i coca i xocolata en arribar. Aportació 6€ per la Marató.

  Dimarts 20 de desembre taller de cuina amb receptes nadalenques a la Sala Polivalent de l´Ajuntament de Can Bou, en horari de 16:00h a 18:00h, a càrrec d´Olga Rovira.

 • reunió de seguiment 1ª Reunió de la comissió de seguiment del Pla Estratègic de la Vall de la Riera de Carme 06/12/2022

  El passat 26 de novembre va tenir lloc la primera reunió de la comissió de seguiment del Pla estratègic de la Vall de la Riera de Carme. La trobada va ser a la sala polivalent de l´Ajuntament d´Orpí.. L´ordre del dia va englobar la presentació dels membres de la comissió, la revisió del projectes prioritzats i l´organització de la comissió així com la temporització de les reunions. Primer de tot es va fer un recordatori dels projectes prioritzats a la jornada de tancament del PEVrC. Els membres de la comissió es varen definir en els diferents grups de treball:

  Gestió forestal, recursos naturals i medi ambient.

  Energia.

  Arrelament d´infants i joves.

  Cada grup de treball tindrà autonomia per reunir-se i avançar feina, i s´adjuntaran les informacions d´interès general al mail habilitat per tal que tots els membres de la comissió hi tinguin accés i estiguin assabentats. Per finalitzar s´acorda la propera reunió de seguiment després de les vacances de nadal.

   

 • Orpí ha acollit una jornada sobre la pastura en àrees estratègiques 06/12/2022

  El passat cap de setmana Orpí va acollir una jornada sobre pastura en àrees estratègiques per a la prevenció d´incendis forestals.La jornada es va celebrar a Can Morei, organitzada pel departament d´acció climàtica alimentació i agenda rural. Durant el matí es va presentar el projecte ramats de foc i es va poder visitar el terreny on s´han fer accions d´espessada i cremes preescrites, una part dels quals es mantenen amb el pasturatge del bestiar. Podeu seguir-ho a www.youtube.com https://youtu.be/PJYC5orK5r8

 • 1ª trobada comissió de seguiment RECORDATORI 1º TROBADA COMISSIÓ DE SEGUIMENT 23/11/2022

  Es posarà en marxa la Comissió de Seguiment per tal de començar a treballar en els projectes que van sortir prioritzats a l´acte de presentació final del Pla. Es fixarà un calendari de reunions de la comissió i es distribuiran tasques i responsabilitats entre els membres de la comissió. Veïns i veïnes de Carme, D´Orpí i Santa Maria de Miralles que vulguin formar part de la comissió de seguiment.

  Dissabte 26 de novembre 18h 19:30h Orpi ( Sala Polivalent de l´Ajuntament)

  CONFIRMA LA TEVA ASSISTÈNCIA ENCARA HI ETS A TEMPS!!

  Via whatsapp : 621246592

  Correu electrònic : pladelavall@ gmail.com

 • Xerrada Xerrada "Salut emocional i qualitat de vida" 16/11/2022

  El passat 3 de novembre va tenir lloc una xerrada sobre salut emocioanl i qualitat de vida a la sala polivalent de l´Ajuntament d´Orpí, a càrrec de la psicòloga geriatra del Consell COmarcal de l´Anoia, Glòria Fité.

 • Formació ocupacional Formació ocupacional 18/10/2022

  Formació ocupacional adreçada especialment als joves per intentar motivar-los i apropant-los al món agrari des de la seva vessant mes tecnològica a l´Anoia.

  Acció enfocada especialment a joves.  

  Durada: 35 hores.  

  Potenciar el coneixement de noves alternatives de feines en la part primària de la cadena de valor i potenciar la motivació dels joves en treballar en el sector.  

  Temari:  

  • Desenvolupament de les competències digitals.  
  • Tallers informatius sobre noves tecnologies que es poden aplicar en el sector agrari.  

  Lloc: Online amb plataforma de videoconferència per les competències digitals i els tallers pendent de definir.  

  Calendari: competències digitals: 24 al 28 d’octubre de 15.30 a 19.30.  

  Tallers sobre tecnologia en el sector agrari: 10, 24 de novembre, 15 desembre, 19 de gener i 2 de febrer. 

  Places: 15 places.  

   

  Per a fer la preinscripció, cal omplir el següent formulari de la web: https://elfuturestaalaterra.anoia.cat/ocupacio/

   

 • Continuïtat projecte Anoia Vellesa activa 18/10/2022

  El passat mes de setembre es va reprendre el Projecte Anoia Vellesa Activa que va posar en marxa el Consell Comarcal de l´Anoia ara fa una any, amb el suport de Diputació de Barcelona i els Ajuntaments adherits. El projecte compta amb una dinamitzadora que dóna cobertura al nostre municipi tots els dijous a la tarda a la sala polivalent de l´Ajuntament d´Orpí, per a persones majors de 65 anys. Es realitzen activitats lúdiques, d´oci i formatives.

 • Gimnàstica de manteniment 18/10/2022

  Un setembre més tornen les classes de gimnàstica de manteniment que es realitzen tots els dimecres de 19:30h - 20:30h. Aprofitant el bon temps a part d´utilitzar la sala polivalent també es fan a la Plaça Sant Jordi. Les classes son impartides per la Fanny. Ja aquest mes de setembre es disposa d´ un nou equip de música que ja es va estrenar en la festa infantil de la Festa Major, i que ha estat adquirit gràcies a una subvenció de Diputació de Barcelona que també permetrà renovar material vari per realitzar aquesta activitat.

 • Talls a la C-5 18/10/2022

  Els dies 19,20, 26 i 27 d´octubre no es podrà circular per la C-15 de 9:30h a 19:00h, en cap dels dos sentits. Es tallarà la circulació a la C-15 entre Vallbona d´Anoia i l´enllaç a la A2.

  Això vol dir que aquests 4 dies només es podrà anar en direcció a Igualada per la C-244 ( carretera vella) i en direcció Vilafranca també per la mateixa via. 

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49